Miljøministeren vil forbyde nye dyrehaver i skov

9. juli 2010
Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

Miljøminister Karen Ellemann har sendt et forslag i høring om ændring af skovloven så der ikke længere kan dispenseres til at oprette nye dyrehaver i fredskov. Kun til midlertidige hegninger til udslusning ved udsætning af vildt vil der fortsat være en dispensationsmulighed.

Reglerne for husdyrhold samt eventuelle justeringer, udvidelser, forlængelser eller permanentgørelser af bestående dyrehavetilladelser foreslås ikke ændret.

Høringsfristen er 13. august.

Skovforeningen er imod forslaget - og for nye dyrehaver i skov

Skovforeningen vil afgive et høringssvar hvor vi fraråder forslaget.

Vi er fortsat stærke tilhængere af skovloven fra 2004 som øgede skovejernes muligheder for at etablere dyrehaver og dermed skabe nye værdier i skovene, fx biodiversitet og gode oplevelser til danskerne.

Tidligere nyheder i sagen

21. august 2009
Klelunds dyrehave viser vejen
Klelund Plantage kan efter afgørelse i Naturklagenævnet fortsætte med at etablere 1400 hektar dyrehave. Det har, helt tosset, fået nogle politikere til at tale om at rulle skovloven tilbage til før 2004 for at forhindre flere dyrehaver.