Fugleinfluenza kan igen blive aktuelt i Danmark

- Risikoniveauet dog endnu uændret

14. februar 2007
Tanja Blindbæk Olsen, Dansk Skovforening

Fødevarestyrelsen vurdere risikoniveauet
Efter udbrud af fugleinfluenza i Rusland, Ungarn og senest i en kalkunbesætning i Sydengland overvejede Fødevarestyrelsen i sidste uge om risikoniveauet for fugleinfluenza skulle hæves i Danmark.

Fødevarestyrelsen har dog ikke fundet anledning til at hæve risikoniveauet, men opfordrer alle til at være opmærksomme på døde dyr i naturen. Læs mere på Fødevarestyrelsen hjemmeside, hvor man også kan finde deres nye pjece om fugleinfluenza.

Fugleinfluenza og jagtlejekontrakter
Skovforeningen opfordrer sine medlemmer til at være opmærksomme på at foranstaltninger i forbindelse med fugleinfluenza igen kan blive aktuelt i Danmark og måske kan medføre indskrænkninger i muligheden for at udsætte fugle.

Det kan derfor være en god ide at tage højde herfor i forbindelse med indgåelse af nye jagtlejekontrakter, ligesom det er en god ide at udarbejde et tillæg til allerede eksisterende jagtlejekontrakter.

Skovforeningen har udarbejdet et forslag til et tillæg til en jagtlejekontrakt som kan findes her

Tidligere nyheder:

10. juli 2006
Husk sundhedsattest ved køb af fuglevildt til udsætning

12. juni 2006
Dagjagter og fugleinfluenza