Jagt

JagtLej jagt

Skovejere vælger ofte at leje jagten ud på hele eller dele af ejendommen. Skovforeningen har en samlet en liste over skovejere der udlejer jagt.

Jagtetik

God jagt behandler dyrene med respekt. Loven om jagt og vildtforvaltning fastsætter regler for udøvelse af jagt i Danmark, men derudover eksisterer flere forskellige sæt jagtetiske regler som enhver jæger bør kende og overholde.

Skovforeningen arbejder aktivt – ofte i samarbejde med andre organisationer - for at sikre at jagt drives etisk forsvarligt.

Hagl

Nogle typer hagl skader træindustriens værktøj hvis det sidder i træet. Derfor har Dansk Skovforening og Danske Træindustrier opstillet nogle krav til haglpatroner, som patronerne testes efter inden de kan godkendes og anvendes til jagt i skovområder. Se listen over godkendte hagl.

Bæredygtig Jagt

Dansk Skovforening, Danmarks Jægerforbund og Dansk Landbrugs Tolvmandssektion arbejder sammen om et langsigtet informationsarbejde om jagt – projekt Bæredygtig Jagt.

Formålet med projektet er at øge befolkningens forståelse og interesse for jagt,at aflive myter og fordomme og at hjælpe jægerne og jordejerne til at blive så gode naturforvaltere som muligt.

Moms på jagtleje

Som medlem af Dansk Skovforening kan man læse mere om hvornår der skal lægges moms på jagtleje, og hvornår man kan opnå fritagelse fra momsen.

Mere information
Tanja Blindbæk Olsen