Børnehæfter

Skovforeningen og Naturstyrelsen har i mange år udgivet et lille hæfte til gratis uddeling på Skovens Dag.

Klimamaskinen
Rasmus beslutter sig for at bygge en klimamaskine. Det er ikke så let som han regner med, men heldigvis møder han Lygtetøsen, som har et godt bud på en løsning. I hæftet kan du også læse om træets klimafordele og selv undersøge klimaet. Hæftet er fra Skovens Dag 2009.

Læs
Klimamaskinen (åbner i nyt vindue)
The Climate Machine. English version (opens in new window)

Klimamaskinen (PDF-fil)

Skovens fugle og folk
Skovsneppen, skovskaden og fasan er blandt de 13 fugle som hæftet handler om. Du kan læse om både fugle og menneskers brug af skoven gennem tiden. Hæftet er fra Skovens Dag 2008.

Læs
Skovens fugle og folk (åbner i nyt vindue)

Skovens Kryb
I denne bog kan du læse mere om 13 forskellige smådyr og gå på jagt efter mange flere i tegningerne. Hæftet er fra Skovens Dag 2007.

Læs
Skovens Kryb (åbner i nyt vindue)

Skovens Kryb (PDF-fil)

Skovens urter
I bogen kan du læse om anemone, skovsyre, skovmærke og 13 andre urter fra skoven. Hæftet er fra Skovens Dag 2006.

Læs
Skovens urter (åbner i nyt vindue)

skovens urter (PDF-fil)
Skovens Urter

Med hår og tænder
I Skovens Dag hæftet fra 2005 kan du læse om skovens pattedyr. Læs bl.a. om ræven, egernet og grævlingen.

Læs
Med hår og tænder (åbner i nyt vindue)

Med hår og tænder (PDF-fil)

Skovens træer - en opslagsbog
Gennem tekst og billeder fortælles om de vigtigste træer i skoven og deres betydning for mennesker, dyr og fugle. Hæftet blev uddelt på Skovens Dag 2003.

Læs
Skovens træer (åbner i nyt vindue)

Skovens træer (PDF-fil)

Året i skoven
Emma og Ræven fortæller hvad der sker i Skoven i løbet af et år. De kommer igennem alle årstider og møder en masse dyr og mennesker på deres vej. Hæftet blev delt ud på Skovens Dag 2002.

Læs
Året i skoven (åbner i nyt vindue)

Året i skoven (PDF-fil)

Hvad får vi ud af skoven?
Emma og Ræven er hovedpersoner i en fortælling om skovens produkter. Der er billeder af ting fra skoven helt tilbage fra stenalderen og til i dag. Hæftet blev uddelt i forbindelse med Skovens Dag 2001.

Læs
Hvad får vi ud af skoven? (åbner i nyt vindue)

Vores nye skov
Emma og Ræven er hovedpersoner i hæftet Vores nye skov. De taler sammen om hvordan Danmark får mere skov og hvordan skoven ser ud om 200 år når vi planter den nu. Hæftet blev delt ud ved Skovens Dag i år 2000.

Læs
Vores nye skov (åbner i nyt vindue)