Skoleskove

Hvad er en skoleskov

En skoleskov er et grønt klasseværelse, et lille skovområde på 3 – 5 hektar som en skole låner af en skovejer. Skoleskoven skal helst ligge i gang-, cykel- eller busafstand fra skolen. Skoleskoven giver lærere og elever mulighed for at lære skoven at kende og følge den over året og årene.

Skoven i Skolen og Dansk Skovforening står bag

Det er Skoven i Skolen der står bag initiativet til skoleskovene i samarbejde med Dansk Skovforening. Se www.skoveniskolen.dk

Aftale mellem skole og skov

Ofte laver skole og skovejer en aftale om på hvilke vilkår skolen kan låne skoven. Ret til at færdes udenfor vej og sti er en forudsætning, og adgang til en form for bålplads er ofte en god ide.

Find en skoleskov

På Skoven i Skolens hjemmeside kan du finde et kort over skoleskove i Danmark og statsskovdistrikter, der inviterer skoler til at etablere skoleskove.

Lav en skoleskov

Her kan du også læse en vejledning om skoleskove og hvordan du etablerer sådan en.