Skoven i september

Sort skovsnegl

Snegle

Snegle er nogle underlige væsner - slimede og med øje på stilke. De bevæger sig langsomt afsted på en fod og derfor er de perfekte at gå på jagt efter med børnene. De er lette at finde og kigge nærmere på.

100 forskellige arter
Vi har omkring 100 arter af landlevende snegle i Danmark. Der findes mange sjove og spændende aktiviteter med snegle. Ved du f.eks. hvor hurtigt en snegl bevæger sig, hvordan den trækker vejret, om det er en han eller en hun, hvordan den går når den kun har en fod eller hvordan den spiser? De kan du finde ud af hvis du kigger nærmere på dem.

Elletræ

Rødel

Elletræet har som det eneste af vores løvtræer frøene
siddende i noget der minder om nåletræernes kogler. Koglerne er hunblomster, som er 2 år om at modne - og lige nu kan du se 3 generationer af hunblomsterne.

Rødellen er på mange måder et specielt træ. Vidste du f.eks. at det kan sætte nye rødder fra stamme? At det med lidt hjælp får kvælstof direkte fra luften? Og at det er fantastisk godt snittetræ?