Skoven i november

Skov fyr

Skovfyr

Skovfyrs kogler bliver modne i løbet af efteråret. Lige nu kan man se både grønne og brune kogler.

Skovfyr beskytter

Fyrrekoglen beskytter skovfyrrens frø. De er næringsrige
og mange dyr lever af dem i løbet af vinteren. Frøet sidder på en lille dråbeformet vinge, så det kan spredes med vinden.

Skovfyrren var blandt de første træer, der indvandrede efter istiden.

Skovfyr benyttes til mange ting

Skovfyr bruges bl.a. til hustømmer, skibsbyggeri, brænde og tjærefremstilling samt til snedkerarbejde, møbler, blindtræ, brædder, vinduer, master, hylder, kasser, paneler, finér, sveller, papir og til imprægnering. Er førhen brugt til fremstilling af terpentin, fernis, lak og vognsmørelse.

Lav din egen fyrrenåle te

Udtræk af fyrrenåle giver en dejlig te, et velduftende bad eller en god olie. Den skal efter sigende virke helbredende.

Fyrrenåledekorationer

Du kan selv lave små juletræer, -pynt og -dekorationer, trætjære eller flotte kogleblomster af fyrrekogler.