Skovens Dag

Skovens DagSkovens Dag er den årlige invitation til danskerne om at se hvad skovbruget laver og hvorfor.

Meningen er at øge danskernes viden om skovbrug, glæde ved at bruge skoven og dialog med skovbruget. Der er nemlig et skævt forhold mellem skovbruget og danskerne:

Næsten alle kender og elsker skoven og får nogle af deres bedste oplevelser i skoven. Men næsten ingen kender skovbruget eller ved hvad skovdrift betyder for skovens udseende, naturen, miljøet og skovgæsterne.

Og næsten ingen ved at skovenes træ er verdens mest miljøvenlige råstof og en nøgle til en fossilfri fremtid hvis træerne bliver fældet og skoven dyrket bæredygtigt.

Velkommen i skoven

Skovens Dag afholdes årligt. Som regel første søndag i maj, dog så søndage nær helligdage undgås.

På dagen er der cirka 60 arrangementer i private og kommunale skove. Arrangementerne er vidt forskellige. Nogle steder er det en guidet tur med skovejeren. Andre steder er der aktiviteter for børn.

Læs om hvert enkelt arrangement her på www.skovensdag.dk, så finder du noget der passer til dig. Normalt har vi den komplette arrangementsliste klar 20. april.

Velkommen til en dejlig dag i skoven. Husk at tage kameraet med så du kan deltage i fotokonkurrencen.

Bag Skovens Dag

Skovens Dag arrangeres af Dansk Skovforening og afholdes i private og kommunale skove.

Skovens Dag støttes økonomisk af Nordea-fonden.