Skovforeningens politiske arbejde

Skovforeningens kerneområde er vores politiske arbejde for danske skov- og naturejeres interesser.
  • Vi overvåger og kommenterer kommende lovgivning. Masser af lovgivning påvirker skovbruget, fx på områder som natur, miljø, erhverv, skat, kulturhistorie, trafik, brand og meget mere. Skovforeningen stræber efter at følge med i det hele, både for at forbedre de generelle rammer for skovbrug og for at forhindre tilfældig lovgivning der rammer skovejerne og skovbruget uforudset og utilsigtet.

• Vi påvirker ny lovgivning, fx møder med politikere, alliancer med andre parter, høringssvar  og omtale i medierne.

• Vi forfølger dårlig lovgivning og administrative afgørelser der forringer skovejernes retsstilling og skovbrugets muligheder. Det kan være detaljer i skattelove, tilskudsordninger, bekendtgørelser, kendelser i Natur- og Miljøklagenævnet og mange andre regler.

• Vi informerer medlemmerne om skovpolitik og lovgivning af betydning for skovbruget.

• Vi informerer omverdenen, fx politikere og medier, om skovbrugets vilkår og synspunkter.

• Vi deltager i råd og udvalg.
  • Vi deltager i projekter og samarbejder.
  • Vi hjælper Skovforeningens frivillige repræsentanter, fx i kommunale råd og udvalg.
Se listen over råd og udvalg hvor Skovforeningen er repræsenteret.

Sagsområderne

Der er mange sagsområder i vores politiske arbejde. Nogle af de vigtigste er nærmere præsenteret her: