Rådgivning til skovejere om Skovens Dag

Skovens Dag er den årlige invitation til danskerne om at se hvad skovbruget laver og hvorfor.

Meningen er at øge danskernes viden om skovbrug, glæde ved at bruge skoven og dialog med skovbruget. Der er nemlig et skævt forhold mellem skovbruget og danskerne:

Næsten alle kender og elsker skoven og får nogle af deres bedste oplevelser i skoven. Men næsten ingen kender skovbruget eller ved hvad skovdrift betyder for skovens udseende, naturen, miljøet og skovgæsterne.

Og næsten ingen ved at skovenes træ er verdens mest miljøvenlige råstof og en nøgle til en fossilfri fremtid hvis træerne bliver fældet og skoven dyrket bæredygtigt.

Er du selv skovejer?

Danmark har over 25.000 skovejere. Måske er du en af dem, og måske tænker du også på at afholde Skovens Dag?

Størrelsen og indholdet af arrangementet er helt op til dig selv. Et arrangement kan gennemføres enkelt, billigt, uhøjtideligt og med stor succes. Vis fx gæsterne hvad meningen er med den skov de kan lide: Hvorfor ser den sådan ud, og hvad skal der ske med den?

Ideer og gode råd

Du finde ideer og gode råd til forberedelse, markedsføring og afvikling af dit arrangement i ”Håndbog for arrangører på Skovens Dag”.

Tilmelding af dit arrangement

Du tilmelder dit arrangement til næste Skovens Dag ved at beskrive det på www.skovensdag.dk. Skriv til am@skovforeningen.dk, så sender vi et link til tilmeldingssiden.

Et par uger inden Skovens Dag sender vi plakater hvor du kan tilføje information om dit arrangement – til opsætning i fx butikker, sportshaller, børnehaver, på skoler, biblioteker.

Bag Skovens Dag

Skovens Dag arrangeres af Dansk Skovforening og afholdes i private, kommunale og stats skove.

Skovens Dag støttes økonomisk af Nordea-fonden.