Skovens Dag 2011 i Næstved Kommune

Postkort fra Stadsgartner Grith Andersen

Gudstjeneste i skoven

Dagen startede med en friluftsgudstjeneste for børn og voksne ved sognepræst Christine Pihl fra Rønnebæk Kirke. Det var meget smukt og nærværende at opleve Guds ord og mærke forbindelsen mellem kultur og natur.

Efter indvielse af den nye naturlegeplads, skovrum og bålhytte ved byrådsmedlem Henning Jørgensen var der mulighed for at deltage i en række aktiviteter.

Naturvejleder Bendt Christensen fortalte historier om skoven, og ponyrideskolen Sipperup Østergaard gav trækture til børn. Teamtrain havde opsat klatrebaner i skoven samt baner til bueskydning og øksekast.

Ved bålhytten var der mulighed for at deltage i orienteringsløb med GPS, naturbasegruppen fortalte om naturbasen, og spejderne havde en café med salg af pølser, pandekager, dej til snobrødsbagning og skumfiduser på spyd.

Der var 400 deltagere.

Baggrund

Afholdelse af gudstjenesten er udsprunget af en vision om at skabe en kulturbro fra Rønnebæksholm til Fruens Plantage, der forener kultur og natur.

Ved gudstjenesten blev der sunget salmer af bl.a. N. F. S. Grundtvig. Det var nemlig her Grundtvig boede og gik tur, da han i 1853 skrev ”Morgenstund har guld i mund” på Rønnebæksholm (som i dag er kunst- og kulturcenter)

Det var første gang, der blev afholdt Skovens Dag i Fruens Plantage. Begrundelsen var en indvielse af de nye faciliteter i skoven, som er etableret i forbindelse med et partnerskabsprojekt mellem SFO-Tudsen på Rønnebæk Skole, Skovdyrkerforeningen, Næstved Kommune og Naturstyrelsen.