Vildtforvaltningsrådet fastholder 150 m2 vand pr. and

11. januar 2008
Jan Søndergaard, Dansk Skovforening

I november 2007 afleverede Danmarks Miljøundersøgelser rapporten ”Påvirkninger af søers forforindhold som følge af udsætning af gråand”.

Rapporten var bestilt af Vildtforvaltningsrådet som ønsker et fagligt grundlag for at vurdere hvordan andeudsætninger påvirker næringsstoftilførslen til danske søer.

Vildtforvaltningsrådet har behandlet rapporten på et møde den 10. januar 2008 og konkluderet at Rådet fastholder sin indstilling fra 2006: Der bør maksimalt kunne udsættes 1 ælling på 150 m2 åben ubevokset vandflade.

Dermed anbefaler Rådet at fastholde den stramning som blev gennemført ved bekendtgørelse i 2007 hvor kravet til vandflade blev 3-doblet.

Tidligere nyheder om emnet

15. august 2006
Forlig om udsætning af fugle

31. marts 2006
Udsætninger: Nu går der politik i sagen

6. december 2005
Udsat Jagt (leder i Skoven 12/2005)

20. november 2005
Forbud mod udsætninger afværget - foreløbig

11. november 2005
Flimmer om flertal imod udsætninger

Skovforeningens anbefalinger på området

Tillæg til jagtlejekontrakten om ulovlige udsætninger Indholdsvisning kræver login
Anbefaling til jagtudlejere om at præcisere i lejekontrakten at hverken brud på udsætningsreglerne eller efterfølgende jagt på ulovligt udsatte fugle vil blive accepteret.

Anbefalinger om opdræt/udsætning af ænder, agerhøns og fasaner

Anbefalinger om håndtering af nedlagt vildt