Offentlig indkøb af træ – midlertidige retningslinier

23. oktober 2006
Tanja Blindbæk Olsen, Dansk Skovforening

I februar 2006 lancerede Miljøministeren en 9-punktsplan for offentlige indkøb af lovligt og bæredygtigt træ med det sigte at alle offentlige institutioner i Danmark bør købe lovligt og bæredygtigt træ, i takt med de faktiske muligheder i markedet.

Revision af den gældende indkøbsvejledning
Et af punkterne i planen er at revidere den gældende vejledning for indkøb af tropisk træ til at gælde for alt slags træ. Et arbejde der blev sat i gang i foråret 2006 og forventes at ligge færdigt i begyndelse af 2007. Indtil der foreligger nye vejledninger anbefaler Miljøministeren, at der stræbes efter at købe lovligt og bæredygtigt træ efter anvisningerne i den eksisterende vejledning. Listen over certificeringsordninger der kan garantere at træet er lovligt og bæredygtigt er dog ufuldkommen, da den ikke dækker andet end tropisk træ.

Liste over certificeringsordninger
Miljøministeren har derfor offentliggjort følgende midlertidige liste over certificeringsordninger, som vurderes til at give tilstrækkelig garanti for at træet er lovligt:
  • CSA (Canadian Standard Association)
  • FSC (Forest Stewardship Council)
  • MTCC (Malaysian Timber Certification Council)
  • PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes)
  • SFI (Sustainable Forestry Initiative)

Tidligere nyheder på hjemmesiden:

Forslag om forbud mod handel med illegalt træ (14. marts 2006)

Miljøministrens nye plan for offentlig indkøb af træ (6. februar 2006)