Skovens Dag 2011 i Rold Skov

Postkort fra Naturstyrelsen

Miljøpris til sportsfiskere

Mere end 1700 gæster besøgte Jamborettepladsen i Rold Skov. Tilbudene var mange, og arrangørerne var glade over, at familien Danmark tager imod lavteknologiske tilbud som at snitte i en pind eller klampe en fuglekasse sammen.

De mange børn testede med stor iver de opstillede skovinstrumenter, der senere på året indgår i et Musikalsk uderum nær Vedsted Skovhus. Bekendtskabet med fisk og smådyr fra skovens søer og kilder hensatte mange små sjæle i begejstring. Formidlingsmaskinen kørte på højtryk, og spørgsmålene føg over disken.

Rebild Kommunes Grønne Råd benyttede dagen til at uddele sin Natur- og Miljøpris for første gang. Prisen gik til Sammenslutningen af Sports- og Lystfiskeriforeninger ved Lindenborg Å for sin årelange indsats for at forbedre åsystemet gennem "Projekt gydegrus".