Skovens Dag 2011 hos Skovskolen

Postkort fra Naturstyrelsen

Flot udsigt fra hytte

Mindst 1700 besøgte Skovskolen i et arrangement som skulle dække hele Nordsjælland efter at enhederne Nordsjælland og Øresund smeltede sammen 1. januar.

En lille brugerundersøgelse på dagen viste at flertallet af de 36, der havde udfyldt skemaet, bor i Hillerød og Nødebo/Fredensborg. Det er vel ikke så mærkeligt, at det især er de lokale, der møder op.

Solen skinnede, bøgen var sprunget ud og der var en liflig blæst ind fra Esrum Sø. De mange besøgende fordelte sig ud over de mere end 17 aktiviteter.

Mest populært var ridning på islandske heste og kørsel i den lille ponyvogn, men snitteværkstedet, hvor der blev snittet træøkser, bue og pile, var også godt besøgt. På brændestanden blev der snittet spåner og tændt ild. Der blev produceret armbånd af lindebast i en lind strøm.

Mange ventede en tid, for at komme de 13 meter op i granerne til hytten, der bevægede sig, når træet svajede i blæsten. En formidabel udsigt var der deroppe fra.

Ikke mindre end 109 fasaner blev åbnet, studeret og renset, af mangen en barnehånd, under kyndig og engageret vejledning fra naturvejleder Thomas fra Jægerforbundet. Og overfor blev nedlagt papirræve og fasaner med bue og pil i den helt store stil.