Biodiversitet

Biodiversitet er højt prioriteret i Danmarks naturpolitik. Danmark og mange andre lande har forpligtet sig i FN til at stoppe tilbagegangen af biodiversitet senest i 2020.

Skovene rummer den største biodiversitet i Danmark, og de største og mest økonomiske muligheder for at øge biodiversiteten ligger i de eksisterende skove.

Skovforeningen arbejder for at Danmark finder langsigtede løsninger hvor skovejerne gennem aftaler motiveres til at levere de efterspurgte naturværdier. Frivillighed, fleksibilitet, faglighed og økonomi er nøglerne.

Skovforeningen advarer kraftigt imod at bruge tvang overfor skovejerne og ensidige valg af redskaber, fx udelukkende urørt skov og forhindringer for dyrehaver.

Grundlæggende bør politikken for mere biodiversitet udvikles som en del af en sammenhængende politik for Danmarks skove som anbefalet af Skovpolitisk Udvalg.

Nyheder om biodiversitet

Skovforeningen har skrevet en række nyheder om biodiversitet. Find nyhederne ved at lave en søgning efter ”Biodiversitet” eller ”Biodiversitet 2014” eller lignende søgninger.