Miljøministeren i Skovforeningens debat på Folkemødet

10. juni 2014
Pressemeddelelse, Dansk Skovforening

Fredag den 13. juni kl. 12.00 på Folkemødet i Allinge inviterer Dansk Skovforening til debat om Danmarks kommende nationale skovprogram. I panelet står:
  • Miljøminister Kirsten Brosbøl, Socialdemokratiet
  • Direktør Jan Eriksen, Friluftsrådet
  • Direktør Michael Leth Jess, Danmarks Naturfredningsforening
  • Direktør Kim Mortensen, Dansk Fjernvarme
  • Direktør Jan Søndergaard, Dansk Skovforening
Debatten gælder spørgsmålet:

Skal Danmark omsider føre skovpolitik?

I 12 år er Danmarks skovpolitik blevet afviklet og ignoreret af skiftende regeringer. Imens vil Danmark have mere ud af skovene. Nu skriver regeringen på et Nationalt Skovprogram 2014. Bliver det også kun til ære for arkiverne og uden virkning i skovene?

Skovene kan levere hvad Danmark skriger på: Fossilfri, vedvarende, forsyningssikre og lokale råstoffer til energi og produkter. Biodiversitet og smuk natur. Friluftsliv og folkesundhed. Grundvandsbeskyttelse og vandreservoir. Og først og fremmest arbejdspladser der giver grøn omstilling.

Men det kræver langsigtede investeringer at udvikle skovenes værdier, og synlige resultater viser sig først efter næste valg. Det frister ikke mange politikere.

Til paneldebatten stiller vi samme spørgsmål til skovenes minister og de fire direktør for organisationer med interesse i skovene: Hvilken reel forskel skal det kommende skovprogram gøre i Folketinget og i skovene efter det er trykt om et halvt år?

Vi håber på masser af tilhørere og journalister. Der bliver rig lejlighed til at deltage i debatten og stille spørgsmål, både til Miljøministeren og de 4 direktører.

Tidligere nyheder i sagen

6. maj 2014
Skriv ind til debatten om det Nationale Skovprogram
Her er link til facebookdebatten om det nationale skovprogram og til oplæggene fra Naturstyrelsens tre temaworkshops til forberedelse af skovprogrammet.

27. marts 2014
Efter skovkredsmøderne om Danmarks nationale skovprogram
Skovforeningens 4 åbne skovkredsmøder trak i alt 230 deltagere til debat med Naturstyrelsen. På baggrund af møderne har Skovforeningen udpeget sine foreløbige målsætninger for skovprogrammet.

Yderligere oplysninger

Kommunikationschef Martin Einfeldt, Dansk Skovforening. me@skovforeningen.dk, mobil 6170 8042.