Der er fundet 68 poster der svarer til dine søgekriterier:

Biomasse har en betydende rolle i omstillingen til grøn energi (12. november 2015)
EU kommissionen har netop startet forberedelsen af et nyt direktiv for vedvarende energi og en biomassepolitik for 2030. Heri nævnes muligheden for bindende bæredygtighedskrav for fast biomasse

EU-Parlamentet vil bevare skovenes frie afsætning (17. juni 2015)
EU-Parlamentet støtter Kommissionens forslag til skovstrategi - og trækker yderligere den rigtige vej på vigtige punkter. Fx afvises krav om træ kun må bruges til energi efter at have været brugt i anden træindustri.

Hvor er regeringens skovprogram? (15. april 2015)
Mens blå blok foreslår "standsning af fald i biodiversitet ved udtagelse af statsskov" er der larmende tavshed fra regeringen - som ellers har et skovprogram liggende i skuffen. Skovforeningen opfordrer statsministeren til at vise sit skovprogram frem.

Biomasse på barmarksværker og fremme af el-drevne varmepumper (28. november 2014)
Energiforligets parter aftalt om flere biomassekedler og nemmere adgang til varmepumper for at sikre billigere varmepriser når grundtilskuddet til decentral naturgasfyrede kraftvarme bortfalder i 2018.

Sprintertræer med i europæisk kapløb (28. november 2014)
Hurtigvoksende sprintertræer er med i kapløbet om at skabe nye jobs, producere vedvarende energi og skabe et konkurrencedygtigt marked i Europas skovbrugssektor. Dette fremgår af EU's skovstrategi som har været i høring.

Skovbrug med sprintertræer fyldte søndagen på DR (24. november 2014)
Se indslaget i TV Avisen om skovbrugets muligheder for at skabe nye jobs og producere mere lokal, forsyningssikker, vedvarende og klimavenlig energi ved at plante hurtigvoksende træer ind imellem de blivende skovtræer.

EU klimamål for 2020-2030 (28. oktober 2014)
EU’s stats- og regeringschefer har indgået aftale EUs klimamål for 2020 - 2030. For skovbruget, er målet om 27% vedvarende energi i energimixet i 2030 og målet om 30 %-40% reduktion af udledninger fra den ikke-kvotebelagte sektor, særligt interessante.

FAO: Træproduktion er en forudsætning for andre goder (15. oktober 2014)
FAO har udgivet en ny udgave af "State of the World's Forests". Rapporten viser at en stor del af verdens befolkning er afhængig af træprodukter for at få deres basale behov for energi, husly og sundhed dækket. Skovene er uundværlige.

EU udskyder bæredygtighedskriterier til efter 2020 (29. september 2014)
EU er, i lighed med den danske biomasseanalyse, kommet frem til at der ikke er brug for bæredygtighedskriterier på fast brændsel (træ ) i perioden frem til 2020. Alligevel arbejdes der flere steder i EU og også herhjemme med bæredygtighedsstandarder.

Brændeafgiftens officielle afskaffelse (21. september 2014)
Lovforslag fra Skatteministeriet ruller hele forsyningssikkerhedsafgiften tilbage og aflyser planerne om en brændeafgift. Dermed er den hidtil alvorligste trussel imod bæredygtig skovdrift i Danmark afværget.

Gå til side: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Vis alle