Her hviler mor - ulovligt

3. december 2007
Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

Her er tre aktuelle indlæg i debatten om at åbne for bisættelser i skove:

Her hviler mor - ulovligt

En københavnsk kvinde står nu frem i månedsbladet Skoven og erkender at hun har anbragt sin mors aske ulovligt i Jægersborg Dyrehave. Det var moderens ønske. Læs artiklen fra Skovens novembernummer her.

Kirkegården i Meilgaard Skov

På Djursland ligger et 250 år gammelt eksempel på at en kirkegård med kistebegravelser og gravsten sagtens kan flyttes ud i skoven. Den er hverken smagløs eller bringer skovgæsterne i forlegenhed. Læs artiklen fra Skovens novembernummer her.

Langsomt på vej mod regler for gravpladser i skov

Et lovforslag fra Kirkeministeriet vil lette kommuners anlæg af gravpladser i fx skove. Den foreslåede liberalisering er dog så beskeden at den næppe får nogen effekt i de private skove. Skovforeningen foreslår større frihed for borgere og skovejere. Læs lederen fra Skovens oktobernummer.

Tidligere artikler om emnet

23.februar 2006:
I døden er danskerne ikke frie
Der er efterspørgsel på at blive bisat i skove. Men det er ikke tilladt. Skovforeningen arbejder for en lovændring så gravpladser i skov bliver mulige. Læs lederen fra Skovens februarnummer 2006.