Gang i salget af råtræ

17. december 2007
Morten Thorøe, Dansk Skovforening

Den indeværende skovningssæson har været præget af stor aktivitet inden for samtlige træarter. Der skoves på livet løs.

Der er stort efterslæb af tyndinger og hovedskovninger der har været udskudt på grund af stormene i 1999 og 2005 som medførte meget lave priser på råtræet.

Nu ser forholdene lidt bedre ud, og derfor har mange skovejere valgt at øge skovningsaktiviteten.

Nåletræ

De høje priser for nåletræ forsatte hen over sommeren og ind i efteråret. Der har været god efterspørgsel efter alle sortimenter, og det er indtrykket at skovbruget udnytter kapaciteten til det yderste i øjeblikket for at opfylde kundernes behov.

På de udenlandske markeder er efterspørgselen stadig høj, men der spores en vis stagnation i priserne. De forarbejdende industrier er ved at have opbygget ret store lagre af færdigvarer som de har stigende problemer med at afsætte.

Løvtræ

Efterspørgselen på bøg er fortsat moderat, men de andre løvtræ arter sælger godt til fornuftige priser.

Junckers Industrier i Køge er begyndt at fokusere mere på indkøb fra de danske skove, og det vil nok betyde at der kommer mere gang i omsætningen af løvtræ i indeværende sæson.

Se mere under "træmarkedet", hvor der kan findes aktuelle tal for udviklingen på råtræmarkedet.