Ekskursion om naturnær driftsteknik

8. februar 2008
Meddelelse fra Pro Silva Danmark

Den 7. marts afholder Skov & Landskab sammen med Pro Silva og Skov- og Naturstyrelsen, Nordsjælland et temaarrangement om naturnær driftsteknik.

Arrangementet er en del af afrapporterteringen af to "praksisnære forsøg" og handler om tilpasning af teknik og metoder til naturnær drift med faste transportspor i bevoksningerne:
  • I løvtræ vises resultaterne af nogle forsøg med brugen af krantraktor (Pfanzelt) til udslæbning og udkørsel samt resultaterne af forsøg med skånsom udslæbning ved brug af ATV samt kunstfibertov.
  • I nåletræ vil distriktet vise hvorledes nogle naturnære hugstmodeller implementeres i praksis.
  • Der vises resultater af forsøg med hugst fra toppen i mellemaldrende gran, og der diskuteres nødvendige forudsætninger for at hugst fra toppen kan bidrage til en bedre økonomi i nåletræsskovbruget.
7. marts 2008 fra kl. 13.00 til ca. 16.00.

Skovskolens traktorgarage, Nødebovej 77A, 3480 Fredensborg

Vært
Frans Theilby, Skov & Landskab.