Skove søges til skoler der planter for klimaet i 2010

1. feberuar 2010
Malene Bendix, Dansk Skovforening

Skoven i Skolen har fået mulighed for at køre Genplant Planeten igen i 2010. Vi søger skove der har lyst til at være med.

Plantningerne sker i i april. I 2010 har vi fået omkring 70.000 træer at dele ud til plantning. Træerne er doneret af det internationale skole-skov projekt LEAF og af TV2 og Dong. Skove som inviterer skoler ud at plante træer, vil kunne få gratis træer – 100 pr. klasse som planter.

Rent praktisk
Hvis du vil lægge jord til en sådan en plantning, så udfyld denne formular med en invitation til skolerne og send den til os. Så lægger vi en blå prik på kortet, så skolerne kan få overblik over, hvilke skove som planter.

Træer bestilles på en formular som både skoler og skove bruger. Vi lægger i øjeblikket sidste hånd på formularen og sender et link til den så snart den er klar.

Sidste frist for bestilling af træer er 1. marts. Formularen kommer til at ligge under de gule planteskoleprikker på Genplant Planeten kortet indenfor få dage.

Tidsplan

Genplant Planeten løber i april og følger denne – lidt stramme – tidsplan.

• Februar: Formidling til skoler og skolers og skoves træbestilling via formular med frist 1. Marts.

• Marts: start: Planteskoler får bestillinger i excel ark. Pressearbejde.

• April: (påskeferie i først uge): Skoler planter i skoler og skove.

Og så er det hele ovre.

Vi håber at fortsætte i 2011 og 2012 og ...

Behovet for at børn planter træer for et bedre klima vil være der i mange år endnu, så vi håber at kunne afholde Genplant Planeten hvert år i april. Det er et spørgsmål om vi kan få sponseret træer også i fremtiden.

Vi håber at mange skovejere vil bakke op om projektet og være med til at genplante planeten.

Tidligere nyheder i sagen

17. december 2009
Genplant Planeten fortsætter: Børn planter også træer i 2010
35.000 danske børn har plantet 100.000 træer i 2009 og lært hvorfor træer, træprodukter og bæredygtig skovdrift gavner klimaet. Det er sket i projekt Genplant Planeten som fortsætter i 2010. Læs også den internationale deklaration om børn og plantning.
19. november 2009
Rejs jer, træmænd
Skovfolk og alle andre træmænd sov i timen i 1970erne da hele den vestlige verden blev miljøbevidst. Nu er det op til os gøre brugen af træ, verdens mest miljøvenlige råstof, til en folkesag. Læs lederen fra novembernummeret af Skoven.

30. oktober 2009
35.000 børn genplanter planeten
Frem til FN’s klimatopmøde i København trækker over 35.000 skolebørn i røjserne, slænger spader over skuldrene og planter træer på skoler og i skove for et bedre klima. To store events d. 5. november og 10. december vil sætte fokus på Genplant Planeten.

30. januar 2009
Skove søges til skoler der planter for et bedre klima
Skove søges! Plant træer med skolebørn i forbindelse med FN´s Klimatopmøde i december 2009.