Guide til skovejere om store aflæsninger af affald

3. maj 2010
Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

En undersøgelse foretaget af organisationen Hold Danmark Rent viser at 95% af de adspurgte skovejere oplever problemer med affald i skovene.

Blandt andet er store aflæsninger et stigende problem – både for naturen, skovejerne, skovens gæster og dyr.

Derfor har Hold Danmark Rent sammen med Dansk Skovforening og Skov- og Naturstyrelsen udarbejdet ”Store aflæsninger - En guide til skovejere” med gode råd til at håndtere affaldet samt forslag til forebyggelse.

Guiden vil også blive gengivet i sin helhed i Skoven 5/2010.

Tidligere nyheder i sagen

30. oktober 2009
Undersøgelse af danskernes holdninger til affald i skoven
2/3 af danskerne synes at der ligger meget affald i skovene. 98 % synes at det er et problem. 2% siger at de selv smider affald. Næsten alle skovenes ejere og ansatte har problemer med affald, og halvdelen mener at problemet er stigende.

30. oktober 2009
Fotokonkurrence om affald i skov. Smagfulde præmier.
Hold Danmark Rent sætter fokus på skovenes affaldsproblemer med fotokonkurrencen "Skyd Skraldet i Skoven". Præmierne er mere smagfulde end affaldet.

19. oktober 2009
Folket imod skovsvineri
98 % af befolkningen ser det som et problem at der smides affald i skovene ifølge ny undersøgelse. Det er et godt grundlag for at politikerne fjerner den rablende uretfærdighed at skovejerne hænger på regningen for nogle få skovsvins ulovlige affald.

30. november 2007
Lovforslag om større bøder for affald
Den nye miljøminister har genfremsat et forslag til skærpede bødestraffe for henkastning af affald i naturen. Skovforeningen støtter lovforslaget.

19. december 2006
Vis affaldet frem
Et hensynsløst mindretal af danskere smider stadig mere affald fra sig i skovene. Skovforeningen opfordrer skovejerne til at vise affaldet frem. Læs lederen fra Skoven, december 2006.