Ekskursion og møde i Nordlige Jyllands Skovkreds 31. maj 2011

13. maj 2011
Klaus Lindhardtsen, næstformand for Nordlige Jyllands Skovkreds

Skovforeningen inviterer til ekskursion og møde i Nordlige Jyllands Skovkreds den 31. maj 2011. Alle medlemmer er velkomne. Program:

13.00 Besøg på Hovedgaard Savværk A/S

Mødested: Hovedgaard Savværk A/S, Frydsvej 3, 8732 Hovedgård.

Ejer Ole Nielsen fortæller om savværket, dets historie og dets produkter.

Derefter kigger vi på en skovrejsning ved siden af savværket. Skovfoged Klaus Lindhardtsen guider rundt. Program udleveres på stedet.

15.00 Skovkredsmøde

Mødested: Restaurant Skovbakken, Holsteinsgade 50, 8300 Odder. Kør til Odder fra Skanderborg. Efter alléen køres ca. 500 m. Derefter til venstre ad Holsteinsgade. Parkering til venstre for vejen, foran restauranten.

Dagsorden:

1. Træmarkedet.
  • Hvorfor er de tyske og sydsvenske træpriser så meget højere end de danske?
  • Skovforeningens fremtidige markedsinformation.
2. Skovforeningens aktuelle arbejde.
  • Skovpolitisk Udvalg: Hvordan går det, hvad gør Skovforeningen, og hvad er udsigterne for skovbruget?
  • Regeringens energistrategi 2050: Hvad vil Regeringen med træet i energipolitikken, hvad gør Skovforeningen, og hvad er udsigterne for skovbruget?
  • Natura 2000-planerne: Hvad sker der nu?
  • Den nye vandløbslov: Hvor står skovejerne erstatningsretligt, og hvad vil Skovforeningen gøre ved det?
  • Certificering: Status for PEFC-revisionen. Muligheder for at certificere danske skove efter udenlandske standarder?
  • Regnskaber for private skove.
  • Skovforeningens nyeste medlemstilbud: Skovhjemmesider, annoncering af udlejningsboliger og rådgivning om husudlejning.
3. Næste møde i skovkredsen.

4. Eventuelt.

Der serveres 2 halve boller, et stykke kringle samt the/kaffe til en pris af 60 kr pr. person.

Mødets afsluttes 17.00.