Ekskursion og møde i Nord- og Midtsjællands skovkreds 21. juni

26. maj 2011
Bo Jung og Anders Grube, formand og næstformand for Nord- og Midtsjællands Skovkreds

Skovforeningen inviterer til ekskursion og møde i Nord- og Midstsjællandske Skovkreds tirsdag 21. juni 2011 kl. 13.00.

Mødested: Flomhuset, Stensbøgvej 2, 4180 Sorø.

Alle medlemmer er velkomne.

Ekskursion om grøftning og kommunal sagsbehandling

Ekskursion foregår i Stiftelsen Sorø Akademis skove og ledes af skovfoged Stig Egede Hansen.

Temaet er grøftning: Oprensning og kommunernes behandling af og syn på skovgrøfter. Der har gennem de seneste år været en del sager rejst af kommunerne som har sået tvivl om skovejernes ret til at vedligeholde grøftesystemerne.

Deltag i debatten og hør hvad kommunernes tilsyn betragter som ret og vrang.

Kommunale sagsbehandlere deltager i ekskursionen.

Skovkredsmøde

Efter ekskursionen afholdes skovkredsmøde med denne dagsorden:

1. Træmarkedet.
  • Hvorfor er de tyske og sydsvenske træpriser så meget højere end de danske?
  • Skovforeningens fremtidige markedsinformation.
2. Skovforeningens aktuelle arbejde.
  • Skovpolitisk Udvalg: Hvordan går det, hvad gør Skovforeningen, og hvad er udsigterne for skovbruget?
  • Regeringens energistrategi 2050: Hvad vil Regeringen med træet i energipolitikken, hvad gør Skovforeningen, og hvad er udsigterne for skovbruget?
  • Natura 2000-planerne: Hvad sker der nu?
  • Den nye vandløbslov: Hvor står skovejerne erstatningsretligt, og hvad vil Skovforeningen gøre ved det?
  • Certificering: Status for PEFC-revisionen. Muligheder for at certificere danske skove efter udenlandske standarder?
  • Regnskaber for private skove.
  • Skovforeningens nyeste medlemstilbud: Skovhjemmesider, annoncering af udlejningsboliger og rådgivning om husudlejning.
3. Næste møde i skovkredsen.

4. Eventuelt.