Invitation til 2 ekskursioner om skovrejsning og energi fra skoven

23. juni 2011
Pro Silva Danmark

Pro Silva Danmark inviterer til to ekskursioner om skovrejsning og skovprodukter til energi:
  • Onsdag 31. august på Dønnerup Gods, Vestsjælland

• Mandag 26. september på Naturstyrelsen Midtjylland.

På ekskursionerne vil blandt andet blive drøftet:

• Hvordan vil Danmarks energipolitik smitte af på skovens muligheder - hvor meget flis producerer skovene nu og hvad vil det udvikle sig til?

• Hvordan producerer vi flisen bedst? Hvordan får vi flisen frem? Hvilken teknik skal vi bruge? – både skovdyrkningsmæssigt og maskinmæssigt.

• Kan vil udnytte vores løvtræbevoksninger bedre (bedre/anderledes pleje)?

• Hvordan sikrer vi en bæredygtig produktion af flisen? Kan flisen produceres indenfor et naturmæssigt/bæredygtigt drevet skovbrug?

• Hvilke krav vil blive stillet (fx certificering)? Hvor meget vil der blive importeret fra hvor?

• Er der andre muligheder for energiproduktion i skoven end flisproduktion?

• Hvordan skal en skovrejsning udformes for at den er bæredygtig? Hvordan designes den til at yde maksimal flisproduktion, samtidig med at bæredygtighedens andre funktioner opretholdes?

Alle er velkomne.

Medlemmer af Pro Silva deltager gratis, øvrige betaler 100 kr.

Mødested og -tidspunkt meddeles senere.