Ekskursion om skovrejsning og skovprodukter til energi

1. september 2011
Pro Silva Danmark

Pro Silva arrangerer ekskursioner om skovrejsning og skovprodukter til energi mandag 26. september hos Naturstyrelsen Midtjylland, Årestrupvej 178, 7470 Karup.

Ekskursionen begynder kl. 11.00 og forventes afsluttet 16.00.

Madpakke og drikkevarer medbringes

Alle er velkomne. Medlemmer af Pro Silva deltager gratis. Andre betaler 100 kr.

Ekskursionen vil fokusere på skovrejsning og flisproduktion

Indledende oplæg fra Skov & Landskab om blandt andet:

• Skovenes rolle i Danmarks klima- og energipolitik? Hvordan kan skovdriften blive påvirket, fx med hensyn til energiproduktion og skovrejsning?

• Skovrejsning og energiproduktion indenfor et bæredygtigt drevet skovbrug? Hvordan kan det udmønte sig i relation til/ændringer af kravene til certificeret skovbrug?

• Hvor meget energitræ producerer skovene nu og hvad kan det udvikle sig til?

• Hvilke andre former for biobrændsel kan træbiomasse i fremtiden omdannes til i kommerciel skala?

Derefter i skoven om blandt andet:
  • Skovrejsning – hvor og hvordan?

• Hvordan designes en bevoksning til både flisproduktion og efterfølgende produktion af mere værdifulde skovprodukter, samtidig med at bæredygtighedsbegrebets andre funktioner opretholdes?

• Hvordan høstes og borttransporteres flisen mest hensigtsmæssigt (teknik,sporindlæggelse m.v.)?

• Kan vil udnytte vores løvtræbevoksninger bedre (bedre eller anderledes pleje)?