Ekskursion og møde i Nord- og Midtsjællands Skovkreds 20. september

5. september 2011
Anders Grube, næstformand for Nord- og Midtsjællands Skovkreds

Skovforeningen inviterer medlemmerne til ekskursion og møde i Nord- og Midtsjællands Skovkreds tirsdag den 20. september på Gunderslevholm.

Mødested ved hovedbygningen, Gunderslevvej 13, 4160 Herlufmagle.

Vært for arrangementet er skovfoged Emil Andersen Hvid.

Program:

13.00: Ekskursion over temaet ”Hvornår er en kultur bæredygtig, og kan vi blive enige med de grønne om det?”

Med udgangspunkt i forskellige kulturetableringsmetoder (selvforyngelse og plantning) diskuteres ukrudt, sprøjtning, musegift, miljøhensyn og omkostninger og de mange andre faktorer der afgør om metoden er bæredygtig.

Både Danmarks Naturfredningsforening og Verdens Skove deltager i diskussionen.

14.30 Skovkredsmøde

Orientering fra Dansk Skovforening om:
  • Danmarks nye skovpolitik: Hvad gør Skovforeningen efter Skovpolitisk Udvalg?

• En plan for Danmarks biodiversitet (aftalen der blev fortiet af Skovpolitisk Udvalg).

• Træ fra skovene i den gamle regerings energistrategi – og i den nye regerings?

• Mountainbikeres brug af skovene.

• Regnskaber for private skove 2010.

• Skovforeningens nyeste medlemstilbud: Skovhjemmesider, annoncering af udlejningsboliger og rådgivning om husudlejning.

Mødet forventes afsluttet kl. 16.00.