Pro Silva inviterer: Ekskursion til Forstamt Sellhorn i Niedersachsen den 11. - 12. maj

Pro Silva
, 27 marts 2012

Om ekskursionen

Tema: Naturnær skovdrift i Niedersachsens statsskovbrug.

For mere end 20 år siden blev naturnær skovdrift indført i Niedersachsens statsskovbrug (320.000 ha). I mellemtiden er statsskovbruget udskilt i et økonomisk orienteret driftsselskab.

Målet med ekskursionen er at få indtryk af og en status på de sidste 20 års omlægning til naturnær drift:
  • Hvor langt er man kommet i omstillingen?
  • Hvor står man med skovudviklingstyperne?
  • Hvilke konverteringsmetoder er udviklet med særlig fokus på nåletræ på næringsfattige lokaliteter?
  • Hvordan ser det ud med økonomien?

Ekskursionsleder og oversætter: J. Bo Larsen

Tid, sted, transport og overnatning

Ekskursionen strækker sig over 2 halve dage:
  • Start fredag d. 11. maj kl. 13 (det skulle give mulighed for at starte hjemmefra i kristelig tid)
  • Afslutning lørdag d. 12. maj kl. 13 (med mulighed for et kort besøg i Hamburg på hjemvejen)

Sted
Forstamt Sellhorn (ligger ved A7 ca. 20 km syd for Hamburg på Lüneburger Heide).
Kørselsdestination: "Boitzhoop 1, 21224 Rosengarten".

Transport
Kørsel i egen bil, med mulighed for samkørsel/opsamling i Padborg/Rødby via udsendelse af deltagerliste.

Overnatning
Hotel und Restaurant Frommann
Harburger Straße 8
2124 Buchholz/ Dibbersen
Tel. +49 4181 2870, Fax +49 4181 287287
www.hotelfrommann.de

Pris inklusiv aftens- og morgenmad og overnatning i dobbeltværelser: 50 Euro/person.

Tilmelding og deltagergebyr

Bindende tilmelding senest den 20. april til Stine Rytter Bengtsson (stbe@aarhus.dk (se venligst bort fra autosvar på mailen, den læses jævnligt).

Der opkræves et deltagergebyr på 100 kr. som bedes indsat på Pro Silvas konto i Jyske Bank:
Reg.nr 7835
kontonr. 133 458 2

Tilmelding er gældende, når pengene er registreret på Pro Silvas konto.
Husk at angive navn på deltager ved betaling.