Se tv-indslag: Syge asketræer eksporteres

3. juli 2012
Alex Møllbach, Dansk Skovforening

TV2 Østjylland har bragt et indslag om de store mængder syge asketræer der fældes og eksporteres til fjernøsten. Derude bliver de til møbler og gulve.

I indslaget medvirker blandt andre Jakob Kildal fra DSHwood A/S, Dansk Skovforenings datterselskab.

Tidligere nyheder om asketoptørre

Asketoptørre kan påvirke den offentlige vurdering (11. oktober 2011)
I en konkret klagesag har et medlem med Skovforeningens hjælp fået ændret sin offentlige vurdering som følge af asketoptørre.

18. marts 2011
Truslerne mod skovene
Danmarks skove er truet af nye sygdomme og skadedyr, mere end nogensinde før. I det lange løb har vi kun ét effektivt middel at forsvare skovene med: Faglig viden på højt niveau. Men det går nedad for den faglige viden om skov i disse år.

23. juni 2009
Undersøgelse af asketoptørrens omfang
Skov & Landskab er gået igang med at kortlægge konsekvenserne af asketoptørre for skovbruget og de har brug for de private skovejeres hjælp til at vurdere skadesomfanget.

22. juni 2009
Askedød
Sygdommen asketoptørre slår flere og flere asketræer ihjel i Danmark. Der er brug for forskning i behandling og forebyggelse af sygdommen, rådgivning til skovejerne og politisk stillingtagen.