Invitation: Ekskursion til Bregentved torsdag 23. maj

4. april 2013
Søren Fodgaard, Dansk Skovforening

Dansk Skovforening inviterer til vores årlige store ekskursion som denne gang går til Bregentved på Midtsjælland. Det sker torsdag den 23. maj.

Temaet er træproduktion. Bregentved er kendt for en omfattende dyrkning af eg som mange steder er den optimale træart. Egebevoksningerne plejes intensivt med hugst og vanriskapning, og nu kan man høste de første frugter af 120 års egedyrkning. Men også andre træarter indgår i programmet.

På ekskursionen vil blandt andet blive diskuteret:
  • Anlæg af frøplantage af eg med udvalgt materiale indsamlet fra hele landet – mulig forædlingsgevinst.

• Anlæg af poppelkultur med stiklinger og planteskoleplanter. Mulighed for produktion af energitræ i kort omdrift.

• Sammenligning af tre hugstmodne bevoksninger af rødgran, bøg og eg.

• Hugstforsøg i eg som viser vej til den rette hugstbehandling.

• Et nedlagt forsøg med underplantning af eg.

Ekskursionen indledes og afsluttes i parken foran Bregentved Slot. Selve ekskursionen afholdes i Grevindeskoven, 10 km nord for slottet.
Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Hugstforsøg i eg. Frøplantage af eg med udvalgt materiale.

Praktiske forhold

Ekskursionsvært og -leder:
Skovejer Christian Moltke.

Dirigent:
Direktør Niels Elers Koch, Skov & Landskab, Københavns Universitet.

Mødested og parkering:
Moltkesvej 76, 4690 Haslev.
Ekskursionen foregår til fods (3 km), for det meste på skovvej. Praktisk fodtøj og beklædning anbefales.

Der er adgang til toilet ved P-plads. Der køres i busser fra slottet til Grevindeskoven og retur til slottet ved afslutningen.

Bregentved ligger tæt på Sydmotorvejen, afkørsel 35 eller 36. Ved tilkørsel vestfra vælg afkørsel 35, Ringsted Ø og kør mod Haslev.

Tid:
Kl. 12.00. Slut kl. 17.00.

Pris:
Medlemmer af Dansk Skovforening: 500 kr inkl. moms. Øvrige deltagere: 700 kr inkl. moms. Studerende: 300 kr inkl. moms (begrænset deltagertal, først-til-mølle). Prisen omfatter frokost, øl, vand, kaffe, kage, frugt, bustransport og et højt kvalificeret fagligt indhold.

Tilmelding:
Mail til ia@skovforeningen.dk og oplys navn på deltagere, skovens navn og eventuelt medlemsnummer i Skovforeningen  - senest mandag den 13. maj. Send ikke penge, vi sender faktura.