Bedre muligheder for at plante ny skov

9. maj 2013
Hans M. Hedegaard, Dansk Skovforening

Jordejere får bedre muligheder for at plante skov, og de kan få indflydelse på udpegningen af skovrejsningsområder.

Naturstyrelsen har pålagt kommunerne at udlægge større skovrejsningsområder. Målet er at ca. 20 % af det ubebyggede areal skal udlægges som skovrejsningsområder i kommuneplanerne. Det vil omtrent tredoble det nuværende skovrejsningsareal.

I skovrejsningsområderne ydes op til 25 % højere tilskud end ved skovrejsning uden for disse områder.

Se kommuneplanforslaget på nettet

Kommunerne arbejder i øjeblikket på deres kommuneplanforslag 2013 , og cirka 1/3 af kommunerne har allerede offentliggjort deres forslag på deres hjemmesider.

Hvis du overvejer at plante skov, kan det være en god ide at læse og kommentere din kommunes kommuneplanforslag.

Frist for at søge skovrejsningstilskud udsat

Naturstyrelsen har udskudt ansøgningsfristen til skovrejsningstilskud med en måned til 15. juni 2013.

Det betyder at man i flere kommuner vil kunne nå se kommunernes planforslag.

Tidligere nyheder i sagen

16. august 2012
Fjern fælderne ved skovrejsning
Se listen over hvad Danmark kan gøre for at sætte mere fart i skovrejsningen.

18. februar 2011
Mere skov for de samme penge
Skatteyderne får cirka 5 gange så meget skov for pengene ved privat som ved offentlig skovrejsning. Og endnu mere skov kan vi få hvis Danmark dropper den 20 år gamle opdeling i positive, neutrale og negative skovrejsningsområder.