Invitation: Temadag om Naturstyrelsens skovdrift

19. maj 2013
J.C.Briand Petersen, formand for Pro Silva Danmark

Københavns Universitet/IGN/Skov&Landskab og Naturstyrelsen og Pro Silva Danmark inviterer til temadag i Rold Skov torsdag 20. juni, kl. 9.00-17.00:

Evaluering af Naturstyrelsens omstilling til naturnær skovdrift - status efter otte år.

Evalueringen gennemføres med hovedvægt på foryngelse og konverteringen mod skovudviklingstyperne samt på den driftsmæssige side af naturnær skovdrift, herunder en vurdering af de produktionsmæssige og driftsøkonomiske konsekvenser.

Temadagen afholdes i konferencelokaler om formiddagen på Comwell Rebild Bakker, Rebildvej 36, 9520 Skørping. Efter en let frokost er der ekskursion i busser til Naturstyrelsens arealer i Rold Skov.

Foreløbigt program

9.00: Ankomst og registrering

9:30: Hovedtræk af evalueringens indhold, resultater og konklusioner ved Vivian Kvist Johannsen, Gro Kampp Hansen og Palle Madsen, KU/IGN/Skov & Landskab

10.25: Indlæg om naturnær skovdrift v. internationale censorer:
  • Klaus J. Puettmann, Edmund Hayes Prof. in Silvicuture Alternatives, Dept. of Forest Ecosystems and Society, Oregon State University
  • Rainer Köpsell, pens. skovrider, Forstamt Sellhorn, Tyskland
  • Gary Kerr, Silviculturist, Centre for Forest Resources and Management, Forest Research, Forestry Commission, Alice Holt Lodge, Surrey, UK

11.35: Naturstyrelsens kommentarer på evalueringen

11.50: Spørgsmål og debat

12.30: Let frokost

13.15: Ekskursion og debat i skoven
17.00: Afslutning.

Tilmelding

Alle er velkomne. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig af hensyn til planlægningen - senest onsdag den 12. juni.

Husk også de to Pro Silva arrangementer den 6. og 27. september. De annonceres nærmere efter sommerferien.