Øget lodsejerinddragelse i Natura 2000-planlægning

16. juli 2013
Hans M. Hedegaard, Dansk Skovforening

Naturstyrelsen har sendt ændringer til bekendtgørelsen om tilvejebringelse af Natura 2000-skovplanlægning i høring.

Ændringerne ligger i direkte forlængelse af den nye miljømålslov hvor det lykkedes land- og skovbruget at få lodsejerne centralt placeret i selve planlægningsprocessen.

Det var meget vigtigt og positivt resultat. Selvom skovene ikke er omfattet af miljømålsloven, nævner denne lovs forudsætninger at den kommende ændring af Natura 2000-skovplanlægningen vil følge principperne heri.

Og det er nu afspejlet i forslaget til ny bekendtgørelse om Natura 2000-skovplanlægning.
Natura 2000 rådgivning Dansk Skovforening rådgiver om Natura 2000 gennem hele processen.
For fredskovspligtige arealer er rådgivningen gratis.

På siden om Natura 2000 rådgivning kan du læse mere om hvilken type rådgivning Skovforeningen yder.