Udvidet support til Digital Post fra det offentlige

31. oktober 2013
Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

Erhvervsstyrelsen har sendt denne information til Skovforeningens medlemmer:

Udvidet support skal hjælpe de sidste med Digital Post

Fra fredag 1. november begynder det offentlige at sende digital post til alle virksomheder og foreninger i Danmark. Posten sendes til en særlig postkasse til sikker post fra det offentlige. De, der ikke selv oprettede postkassen inden deadline, får oprettet den automatisk. Men det er deres eget ansvar at få den medarbejdersignatur, der giver adgang til postkassen.

Signaturen kan bestilles på www.virk.dk/postkasse, hvor der også er vejledninger. Har man brug for personlig support, kan man ringe til 70 80 86 86. Den gratis hotline har åbent alle hverdage fra kl. 9-20 frem til 8. november og den kommende weekend fra kl. 11-16. Samtidig er kapaciteten øget, så mange flere kan betjenes.

De virksomheder og foreninger, der har bestilt en medarbejdersignatur inden 1. november, men først modtager den efter den 1. november, kommer ikke i klemme. De vil først få digital post fra det offentlige, når de har modtaget deres signatur. De går altså ikke glip af vigtige meddelelser fra det offentlige i ventetiden.

Har man ikke aktiveret sin postkasse, når man får det første digitale brev fra det offentlige, får man også et fysisk brev, der informerer om, at der nu er ulæst post i den digitale postkasse, og hvilken myndighed, der er afsender.

Fakta om lovpligtig digital postkasse

• Digital Post er postkassen, som det offentlige fremover vil bruge til at sende post.

• Det er gratis at oprette en postkasse til Digital Post.

• I den digitale postkasse kan virksomheder, foreninger, mv. selv vælge, hvordan posten skal håndteres og udpege medarbejdere, der skal have adgang. De kan desuden angive en e-mailadresse og få besked, når der er ny post i postkassen.

• 1. november 2013 er det lovpligtigt for alle med et CVR-nummer at have en digital postkasse til Digital Post fra det offentlige.

• Postkassen er et resultat af regeringens digitaliseringsstrategi. Udmøntningen af Digital Post til alle med et CVR-nummer er forankret hos Erhvervsstyrelsen.

• 1. november 2014 bliver det også lovpligtigt for alle borgere at have en digital postkasse.