Nu skriver aviserne om skov, sundhed og Skovforeningen

28. november 2013
Eva Skytte og Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

Sundhed og livskvalitet i naturen - et idekatalog.
Læs online bladre-version eller hent hæftet som PDF-fil.
Efter at Kærehave Skov fik Region Sjællands sundhedspris i oktober, har der været massiv medieomtale af det projekt som Skovforeningen leder i samarbejde med skovejer Søren Paludan, Ringsted Kommune, lokale foreninger og frivillige.

For eksempel skrev Weekendavisen 1. november helsiden Nem pille at sluge, og Politiken skrev 25. november helsiden Private skove kan højne folkesundhed.

Skovforeningens involvering i Kærehave afsluttes i 2013, og vi er lige nu ved at lægge sidste hånd på projektrapporten. Samtidig er skovejer Søren Paludan og Ringsted Kommune i dialog om at fortsætte de aktiviteter der er sat i gang i skoven.

I 2014 fortsætter Skovforeningen i nye kommuner med at udvikle samarbejder mellem private skove og kommunerne og andre relevante aktører om at øge borgernes trivsel ved hjælp af natur.

Idekatalog om sundhed og natur

Skovene har enorm betydning for befolkningens sundhed og trivsel. Denne gode virkning kan udvikles
og professionaliseres til gavn for både befolkningen og skovbruget.

Skovforeningen har udarbejdet hæftet ”Sundhed og livskvalitet i naturen – et idekatalog”. Hæftet er især rettet til kommuner, organisationer og andre som vil bruge naturen til sundhedsfremme og forebyggelse. Hæftet er udgivet af naturvejlederordningens sundhedsnetværk og kan læses på nettet som en bladreudgave og som PDF-fil.

Tidligere nyheder i sagen

23. oktober 2013
Pressemeddelelse: Privat skov får Region Sjællands sundhedspris
Skovforeningens demonstrationsprojekt i Kærehave Skov med blandt andre Ringsted Kommune, har udløst en sundhedspris til skovejeren Søren Paludan.

17. maj 2013
Sundhed som forretningsområde for skovene
Skovforeningen har udarbejdet hæftet ”Sundhed og livskvalitet i naturen – et idekatalog”. Læs det her. Og Skovforeningen søger skove der vil udvide deres forretningsgrundlag gennem at skabe sundhed og trivsel for kommunens borgere.

5. marts 2012
Privat skov skal øge Ringsteds trivsel
Der er store muligheder i målrettede samarbejder mellem private skove, kommuner, foreninger og fagfolk om at øge borgernes trivsel. Nyt projekt i Ringsted skal vise vejen.

3. september 2010
Rapporten ”Øget trivsel for borgerne ved brug af privat skov”
Skovforeningen påbegyndte i 2009 et projekt til udvikling af et borgernes trivsel ved brug af privat skov i Ringsted Kommune. Læs rapporten med ideer til hvad private skovejere, kommuner, borgergrupper og andre kan samarbejde om.

2. marts 2010
Private skove til fremme af folkesundheden
Skovforeningen har siden 2009 arbejdet på projektet ”Øget trivsel for borgerne ved brug af privat skov”. Vi vil udvikle og afprøve effektive modeller for offentligt-privat samarbejde om at bruge natur til at fremme folkesundheden.