Rapporten "Kærehave skov til Ringsteds gavn"

11. december 2013
Eva Skytte og Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

Her er der et link til rapporten.

Skovforeningen har skrevet den rapport der afslutter demonstrationsprojektet i Kærehave skov om at øge trivslen for blandt andet børn, gamle, patienter og handicappede i Ringsted Kommune.

Projektet var støttet af Nordea-fonden, landdistriksmidler og Naturstyrelsen.

Skovejer Søren Paludan og Ringsted Kommune er nu i dialog om at fortsætte de aktiviteter der er sat i gang i skoven.

Skovforeningen fortsætter i 2014 i nye kommuner med at udvikle samarbejder mellem private skove, kommunerne og andre relevante aktører om at øge borgernes trivsel ved hjælp af natur.

Tidligere nyheder i sagen

28. november 2013
Nu skriver aviserne om skov, sundhed og Skovforeningen
Efter at Kærehave Skov fik Region Sjællands sundhedspris, har der været massiv medieomtale af projektet som Skovforeningen leder sammen med skovejer Søren Paludan, Ringsted Kommune, lokale foreninger og frivillige.

23. oktober 2013
Pressemeddelelse: Privat skov får Region Sjællands sundhedspris
Skovforeningens demonstrationsprojekt i Kærehave Skov med blandt andre Ringsted Kommune, har udløst en sundhedspris til skovejeren Søren Paludan.

17. maj 2013
Sundhed som forretningsområde for skovene
Skovforeningen har udarbejdet hæftet ”Sundhed og livskvalitet i naturen – et idekatalog”. Læs det her. Og Skovforeningen søger skove der vil udvide deres forretningsgrundlag gennem at skabe sundhed og trivsel for kommunens borgere.

5. marts 2012
Privat skov skal øge Ringsteds trivsel
Der er store muligheder i målrettede samarbejder mellem private skove, kommuner, foreninger og fagfolk om at øge borgernes trivsel. Nyt projekt i Ringsted skal vise vejen.

3. september 2010
Rapporten ”Øget trivsel for borgerne ved brug af privat skov”
Skovforeningen påbegyndte i 2009 et projekt til udvikling af et borgernes trivsel ved brug af privat skov i Ringsted Kommune. Læs rapporten med ideer til hvad private skovejere, kommuner, borgergrupper og andre kan samarbejde om.

2. marts 2010
Private skove til fremme af folkesundheden
Skovforeningen har siden 2009 arbejdet på projektet ”Øget trivsel for borgerne ved brug af privat skov”. Vi vil udvikle og afprøve effektive modeller for offentligt-privat samarbejde om at bruge natur til at fremme folkesundheden.