Skovforeningen beder endnu en ny skatteminister om møde

26. februar 2014
Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

Skovforeningen har skrevet til den nye skatteminister Morten Østergaard  (PDF-fil) og bedt om møde om skovenes skatteforhold.

Flere sager inden for skatteministeriets ressort har afgørende betydning for skovene og skovbruget. Aktuelt vil Skovforeningen særligt drøfte:
  • Behovet for en konjunkturudligningsordning for skov
  • Behovet for en enkel, retfærdig og forståelig offentlig vurdering af skove
  • Generationsskifte af skov
  • Konsekvenserne af en afgift på brænde.

Skovforeningen bad også de tidligere skatteministre om møde. Holger K. Nielsen (SF) afslog to gange at møde Skovforeningen, og Jonas Dahl (SF) nåede aldrig at svare mens han sad på posten.

Vi håber at Morten Østergaard (R) vil møde os.

Tidligere nyheder i sagen

16. januar 2014
Skovforeningen beder den nye skatteminister om møde
Skovforeningen vil især gerne drøfte konjunkturudligningsordning, brændeafgift, offentlig vurdering og generationsskifte med skatteminister Jonas Dahl

10. maj 2013
Skovforeningen vil møde Skatteministeren om konjunkturudligning
Læs brevet til Holger K. om hvorfor skovbruget bør have en særlig konjunkturudligningsordning, ligesom i fx Sverige. Så vil hugster ske på de skovdyrkningsmæssigt bedste tidspunkter og ikke ud fra skatteovervejelser. (Holger K. svarede senere at han ikke kunne tilbyde et møde om sagen)

30. januar 2013
Ministre afslår møder om brændeafgift
Holger K. Nielsen og Martin Lidegaard vil ikke tale med Skovforeningen om brændeafgiftens skadelige virkninger for fx klima, miljø, skove, landdistrikter, grænsehandel, sort brændehandel. Vi beder nu Ida Auken om et møde.

20. december 2012
Skovforeningen beder to ministre om møder om brændeafgiften
Læs Skovforeningens brev til skatteminister Holger K. Nielsen og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.