Kom til skovkredsmøderne i marts og gør noget ved skovpolitikken

28. februar 2014
Jan Søndergaard, Dansk Skovforening

Skovforeningen afholder 4 åbne skovkredsmøder i marts med debat om det kommende nationale skovprogram:

• 6. marts: Fynske Skovkreds, se program.

• 12. marts: Nordlige Jyllands Skovkreds, se program

• 13. marts: Sydlige Jyllands Skovkreds, se program

• 25. marts: Sjællands og Storstrøms Skovkredse, se program
  •

Møderne er en god mulighed for at få tidlig indflydelse på processen og påvirke de kommende års skovpolitik i Danmark.

Vi opfordrer alle skovbrugsinteresserede til at deltage

Skovprogrammet er vigtigt. Det skal sikre helhed og balance i skovbrugets vilkår. Og det skal fremme chancerne for at der overhovedet vil blive ført reel og sammenhængende skovpolitik i Danmark.

Skovprogrammet skal opdatere det seneste skovprogram fra 2002. Det vil omfatte disse hovedemner:
    • Skovenes ressourcer
    • Skovenes sundhed
    • Produktive funktioner
    • Biodiversitet
    • Beskyttende funktioner
    • Samfundsøkonomiske funktioner.

Naturstyrelsen skal udvikle skovprogrammet for regeringen i løbet af 2014

Styrelsen giver et oplæg på skovkredsmøderne og beder om deltagernes input. For eksempel:
    • Hvad skal der til for at skovene kan levere de værdier som samfundet efterspørger?

• Skal der produceres både træ, biodiversitet og naturoplevelser overalt i alle skove? Og hvis ikke, hvordan skal funktionerne så opdeles?

• Hvilken viden og rådgivning har skovenes ejere og ansatte brug for for at drive skovene bæredygtigt?
    Vi håber at så mange som muligt deltager i møderne - og at så mange gode, konstruktive og brugbare ideer til fremtidens skovpolitik som muligt bliver resultatet.