Reglerne for stormfaldet i 2013 kommer 27. marts

10. marts 2014
Hans M. Hedegaard, Dansk Skovforening

Husk at anmelde stormfald efter stormene 28. oktober og 5. december 2013 til det selskab hvor du har din basisforsikring. Fristen er på lørdag den 15. marts 2014.

Hvis du er forsikret gennem Gartnerne/Aon, skal anmeldelsen ske til Aon.

Anmeldelsesskemaet T1 og den tilhørende vejledning kan hentes på Stormrådets hjemmeside.

Herefter skal ansøgning om tilskud indsendes til Stormrådet senest den 15. september 2014.

De endelige regler for tilskud kendes endnu ikke

Stormrådet godkender først på sit møde den 27. marts de endelige regler for stormfaldet i 2013.

Reglerne udmøntes i en bekendtgørelse og en udførlig vejledning som umiddelbart efter Stormrådets møde bliver offentliggjort på Stormrådets hjemmeside. Det vil også på Skovforeningens hjemmeside være linket til dette materiale.

Tidligere nyheder i sagen

5. februar 2014
Anmeldelse af stormfald
Det er vigtigt at samtlige ejendomsnumre for stormfaldsramte arealer påføres i anmeldelsesskemaet. Oprydning må gerne påbegyndes inden man har anmeldt skaden.

23. januar 2014
Anmeldelse af stormfald til forsikring
Hvis du har haft stormfald og har en basisforsikring, skal du anmelde stormfaldet til forsikringsselskabet senest den 15. marts. Så kan du senere søge tilskud til oprydning og gentilplantning - senest 15. september.

16. januar 2014
Stormrådet erklærer stormfald for hele landet
Stormrådet har åbnet stormfaldsordningen for begge stormfald i 2013 (28. oktober og 5. december) og for hele landet. Skovforeningen er glad og lettet.

11. januar 2014
Pressemeddelelse: Over 1 million m3 træ væltet i private skove
Skovenes direkte tab efter de to storme 28. oktober og 5. december 2013 skønnes til knap 300 millioner kr. Dertil kommer et indirekte tab på længere sigt.