Ingen afgørelse på ny stormfaldsordning

27. marts 2014
Tanja Blindbæk Olsen, Dansk Skovforening

Stormrådet mødtes dag for at beslutte indholdet af den bekendtgørelse og vejledning som fastlægger reglerne for tilskud til oprydning og gentilplantning efter stormfaldene 28. oktober og 5. december 2013.

Men der kom ikke en afgørelse i dag som tidligere varslet, og vi ved ikke hvornår den kommer.

Der var for mange uklare punkter og for kort forberedelsestid for Stormrådets medlemmer til at man ville træffe beslutninger i dag.

Skovforeningen presser på for en afklaring hurtigst muligt så de stormramte skove forhåbentlig snart ved hvad de har at forholde sig til.

Tidligere nyheder i sagen

10. marts 2014
Reglerne for stormfaldet i 2013 kommer 27. marts
Husk at anmelde stormfald senest lørdag den 15. marts 2014 til dit forsikringsselskab. Stormrådet godkender først på sit møde 27. marts de endelige regler for stormfaldet i 2013.

5. februar 2014
Anmeldelse af stormfald
Det er vigtigt at samtlige ejendomsnumre for stormfaldsramte arealer påføres i anmeldelsesskemaet. Oprydning må gerne påbegyndes inden man har anmeldt skaden.

23. januar 2014
Anmeldelse af stormfald til forsikring
Hvis du har haft stormfald og har en basisforsikring, skal du anmelde stormfaldet til forsikringsselskabet senest den 15. marts. Så kan du senere søge tilskud til oprydning og gentilplantning - senest 15. september.

16. januar 2014
Stormrådet erklærer stormfald for hele landet
Stormrådet har åbnet stormfaldsordningen for begge stormfald i 2013 (28. oktober og 5. december) og for hele landet. Skovforeningen er glad og lettet.

11. januar 2014
Pressemeddelelse: Over 1 million m3 træ væltet i private skove
Skovenes direkte tab efter de to storme 28. oktober og 5. december 2013 skønnes til knap 300 millioner kr. Dertil kommer et indirekte tab på længere sigt.