Stormrådet beslutter tilskudsreglerne 6. maj

2. maj 2014
Hans M. Hedegaard, Dansk Skovforening

Stormrådet beslutter den 6. maj hvilke konkrete regler der skal gælde for stormfaldsordningen efter stormfaldene 2013.

Stormrådet besluttede i januar at stormfaldsordningen skulle træde i kraft, men der har siden været usikkerhed om hvorvidt spredt fald skulle med i ordningen og om hvor stort det enkelte stormfaldsareal skulle være for at være tilskudsberettiget.

Nu ser det nu ud til at spredt fald kommer med og at minimumsgrænsen for det enkelte stormfaldsareal bliver 0,2 ha. Det er billedet efter et møde 23. april mellem Naturstyrelsen, Stormrådets sekretariat og skovbrugets organisationer om den kommende vejledning til tilskudsordningen.

På grund af det meget langstrakte forløb, har Skovforeningen sammen med Skovdyrkerne og HedeDanmark bedt om at sagsbehandlingen i Naturstyrelsen sker løbende  (PDF-fil).

Tidligere nyheder i sagen

3. april 2014
Yderligere forsinkelse af stormfaldsordningen
Stormrådet og Naturstyrelsen har endnu ikke er fundet en ny stormfaldsordning som man vurderer holder juridisk. Et nyt oplæg forventes klart lige inden påske, og den endelige ordning ventes klar i midten af maj. Det er yderst beklageligt.

28. marts 2014
Stormfaldsordning ventes klar inden påske
Stormrådets formand Karen Westerbye-Juhl siger til Skovforeningen at der er stor forståelse for at skovbruget har brug for en afklaring af stormfaldsordningen, og hun håber at have ordningen klar inden påske.

27. marts 2014
Ingen afgørelse på ny stormfaldsordning
Stormrådet besluttede ikke i dag indholdet af stormfaldsordningen for 2013-stormfaldene. Ingen ved hvornår afgørelsen kommer. Skovforeningen presser på for en afklaring hurtigst muligt.

10. marts 2014
Reglerne for stormfaldet i 2013 kommer 27. marts
Husk at anmelde stormfald senest lørdag den 15. marts 2014 til dit forsikringsselskab. Stormrådet godkender først på sit møde 27. marts de endelige regler for stormfaldet i 2013.

5. februar 2014
Anmeldelse af stormfald
Det er vigtigt at samtlige ejendomsnumre for stormfaldsramte arealer påføres i anmeldelsesskemaet. Oprydning må gerne påbegyndes inden man har anmeldt skaden.

23. januar 2014
Anmeldelse af stormfald til forsikring
Hvis du har haft stormfald og har en basisforsikring, skal du anmelde stormfaldet til forsikringsselskabet senest den 15. marts. Så kan du senere søge tilskud til oprydning og gentilplantning - senest 15. september.

16. januar 2014
Stormrådet erklærer stormfald for hele landet
Stormrådet har åbnet stormfaldsordningen for begge stormfald i 2013 (28. oktober og 5. december) og for hele landet. Skovforeningen er glad og lettet.

11. januar 2014
Pressemeddelelse: Over 1 million m3 træ væltet i private skove
Skovenes direkte tab efter de to storme 28. oktober og 5. december 2013 skønnes til knap 300 millioner kr. Dertil kommer et indirekte tab på længere sigt.