Stormrådet har fastsat fornuftige regler for den nye stormfaldsordning

6. maj 2014
Hans M. Hedegaard, Dansk Skovforening

Efter et noget slingrende forløb om udformningen af tilskudsreglerne efter stormfaldet i 2013, har Stormrådet i dag fastsat de endelige regler.

Tilskudsreglerne er udarbejdet efter den tidligere bekendtgørelse, men der er skrevet en ny vejledning. Den linker vi til når den foreligger fra Stormrådets side.

Værd at bemærke er:

• Minimumsgrænsen for det enkelte stormfældede areal bliver til 0,2 ha, og ikke 0,5 ha som tidligere har været fremme i diskussionerne.

• Minimumsarealet i den enkelte skov fastholdes på 0,5 ha.

• Spredt fald (dog ikke i rødgran og sitka) bibeholdes i ordningen.

Ansøgningsfrist for tilskud er 1. december 2014.

Tidligere nyheder i sagen

2. maj 2014
Stormrådet beslutter tilskudsreglerne 6. maj
Det ser ud til at spredt fald kommer med og at minimumsgrænsen for det enkelte stormfaldsareal bliver 0,2 ha

3. april 2014
Yderligere forsinkelse af stormfaldsordningen
Stormrådet og Naturstyrelsen har endnu ikke er fundet en ny stormfaldsordning som man vurderer holder juridisk. Et nyt oplæg forventes klart lige inden påske, og den endelige ordning ventes klar i midten af maj. Det er yderst beklageligt.

28. marts 2014
Stormfaldsordning ventes klar inden påske
Stormrådets formand Karen Westerbye-Juhl siger til Skovforeningen at der er stor forståelse for at skovbruget har brug for en afklaring af stormfaldsordningen, og hun håber at have ordningen klar inden påske.

27. marts 2014
Ingen afgørelse på ny stormfaldsordning
Stormrådet besluttede ikke i dag indholdet af stormfaldsordningen for 2013-stormfaldene. Ingen ved hvornår afgørelsen kommer. Skovforeningen presser på for en afklaring hurtigst muligt.

10. marts 2014
Reglerne for stormfaldet i 2013 kommer 27. marts
Husk at anmelde stormfald senest lørdag den 15. marts 2014 til dit forsikringsselskab. Stormrådet godkender først på sit møde 27. marts de endelige regler for stormfaldet i 2013.

5. februar 2014
Anmeldelse af stormfald
Det er vigtigt at samtlige ejendomsnumre for stormfaldsramte arealer påføres i anmeldelsesskemaet. Oprydning må gerne påbegyndes inden man har anmeldt skaden.

23. januar 2014
Anmeldelse af stormfald til forsikring
Hvis du har haft stormfald og har en basisforsikring, skal du anmelde stormfaldet til forsikringsselskabet senest den 15. marts. Så kan du senere søge tilskud til oprydning og gentilplantning - senest 15. september.

16. januar 2014
Stormrådet erklærer stormfald for hele landet
Stormrådet har åbnet stormfaldsordningen for begge stormfald i 2013 (28. oktober og 5. december) og for hele landet. Skovforeningen er glad og lettet.

11. januar 2014
Pressemeddelelse: Over 1 million m3 træ væltet i private skove
Skovenes direkte tab efter de to storme 28. oktober og 5. december 2013 skønnes til knap 300 millioner kr. Dertil kommer et indirekte tab på længere sigt.