Skovbrug med sprintertræer fyldte søndagen på DR

24. november 2014
Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

Søndag 23. november kørte DRs P4 Sjælland historien sprintertræer redder økonomien i skovene.

Historien blev gentaget i DRs timenyheder dagen lang og endte som indslag i TV Avisen kl. 18.30 hvor regionschef Martin Bösselman, HedeDanmark, viste en plantning ved Tinglev, Sønderjylland. Sådan finder du indslaget:

Spred jubelhistorien om skovbrugets produktion af energitræ

Det er en jubelhistorie som skovbruget har at fortælle resten af verden:

Ved at plante hurtigvoksende træer ind imellem de blivende skovtræer, kan vi skabe nye jobs og producere mere lokal, forsyningssikker, vedvarende og klimavenlig energi. Endda uden problemer for natur, miljø eller den langsigtede produktion af gavntræ til industri og byggeri.

Jo mere skovbruget fortæller dette til resten af Danmark, jo hurtigere vil politikere og vælgere ønske at skubbe med på den gode udvikling. Det kan fremme omstillingen af de naturgasfyrede decentrale kraftvarmeværker i de større provinsbyer til træflis.
Læs mere om træ til energi.