Ekskursion og møde i Storstrøms Skovkreds tirsdag den 24. marts

6 marts 2015
Marie Louise Friderichsen og Jens Rasmussen, hhv. formand og næstformand i Storstrøms Skovkreds

Skovforeningen inviterer til skovkredsmøde og ekskursion i Storstrøms Skovkreds tirsdag den 24. marts 2015 klokken 13.00.

Alle medlemmer er velkomne.

Skovkredsmøde

Mødested: Jungshovedvej 11, 4735 Mern.

Dagsorden:
  1. Energibranchens bæredygtighedskrav til energitræ: Hvad kommer det til at betyde for afsætningen og for krav til  skovdyrkningen?

2. Skovforeningens strategi i den offentlige debat: Hvornår går vi i krig om fx biodiversitet og biomasse, og hvornår vender vi det døve øre til?

3. Det nationale skovprogram og Naturplan Danmark - hvad sker der?

4. Hvad gør Skovforeningen aktuelt for at få fjernet arveafgiften for skovene.

5. Skovens Dag 10. maj 2015 med mulighed for folkelig debat om det nationale skovprogram: Deltagelse, muligheder, tilbud om hjælp.

6. Genplant Planeten 2.-6. november 2015: Gør reklame for skovbruget ved at lade skoler plante træer i skoven.

7. Kronvildt: Hvorfor er der behov for en ny forvaltning?

8. Bæredygtig Jagt: Aktiviteter i 2015 - og hvorfor?

9. Skovforeningens medlemskommunikation - nyheder, Skoven, Skoven Nyt og mailadresser.

10. Skovforeningens medlemsrådgivning i fremtiden.

11. Næste møde.

12. Eventuelt.
Der bliver serveret kaffe og kage til en pris af 50 kr. pr. person - afregnes individuelt.

Ekskursion

Efter skovkredsmødet afholdes ekskursion. Ekskursionen foregår i Trolleskoven på den østlige side af motorvejen. Adressen er Røstofte Skovvej 10, 4735 Mern.

Emner for ekskursionen:
  • ASK – med og uden asketop tørre. Der er  3 – 4 ha med ask som er gemt  - og noget  / meget skal skoves i  efteråret 2015 . Iben Margrethe Thomsen, seniorrådgiver ved Københavns Universitet vil orientere om forskning og resultater. Skovdyrkernes Karsten Raae fortæller om Skovdyrkernes Askeprojekt.

• EG -  egekultur med stor planteafstand .

• VEJ – anlæg af veje med genbrugsmaterialer.

• GRØFTNING.

Dagen forventes afsluttet klokken 17.00.