Nye spændende arrangementer i 2015

12. marts 2015
Sophie Walseth, Dansk Skovforening

Pro Silva har lanceret deres arrangementskalender for 2015. Året byder på spændende arrangementer af stor relevans for skovforeningens medlemmer. Desuden inviterer Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, Københavns Universitet, til symposium om dynamikker, forvaltning og biodiversitet i tempererede skove.

Bliv klogere på bøgeforyngelse og udrensning i nåletræ med Pro Silva

Pro Silvas arrangementer giver dig mulighed for at deltage på ekskursioner til:
  • 26. marts 2015: Valdemarskilde Skovdistrikt og Kattrup Gods.
  • 30. april 2015: Tysklandstur til Schleswig-Holsteinische Landesforsten.
  • 4. september 2015: Hem Skov og Lounkær.
Følgende emner vil blive behandlet på ekskursionerne:

Valdemarskilde Skovdistrikt og Kattrup Gods - Bøgeforyngelse

• selv- eller naturforyngelse?
  • hvordan vil vi i dag forynge bøg?
  • fjernelse af ammetræer og udrensning i plantet kultur.

Tysklandsturen - udrensning i nåletræ

• konvertering af hedeplantager fra klassisk drift til permanent skovdække med blandingsbevoksninger
  • langsigtede skovdyrkningsmæssige målsætninger
  • udlæggelse af skovudviklingstyper
  • naturforyngelse i nål
  • hvor meget/lidt udrensning skal der til?
  • hvilke strategier anvender vi under 'blandingsregulering'?
  • konsekvenser for førstegangstynding.

For yderligere oplysninger om de enkelte arrangementer se Pro Silvas hjemmeside.

Deltag i debatten om forvaltning og biodiversitet

Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, Københavns Universitet, inviterer forskere, forvaltere, NGO'er og interesserede studerende til symposium om dynamikker, forvaltning og biodiversitet i tempererede skove.

Mødet finder sted den 17. april 2015 fra kl. 9.30-18.30 og koster 600 kr. i deltagergebyr, hvilket inkluderer frokost og kaffe.

På mødet vil der blive debatteret om, hvordan tempererede skove bør forvaltes med henblik på biodiversitet. Ikke alene vil det tjene debatten, at det praktiske, private skovbrug er repræsenteret på mødet, således at skovbrugets interesser bliver hørt. Det vil derudover være yderst relevant og nyttigt for Skovforeningens medlemmer at få del i nyeste forskningsresultater og anbefalinger.

Foredragene vil foregår på engelsk, da der vil være deltagere fra vores nabolande.

Se programmet for mødet og læs, hvilke emner, der vil blive behandlet.

Hvis du har lyst til at deltage, skal du sende en e-mail til jonas.colling.larsen@snm.ku.dk senest den 1. april.
Deltagergebyret bedes overført til: reg. nr.: 0216, konto nr.: 4069044336 (Danske bank). Skriv: ”Forest Biodiversity – alias 1070771001” i titelfeltet, når du betaler.