Vejledning til skovejere om tømmerforordningen i høring

19. november 2015
Tanja B. Olsen og Karin A. Holm, Dansk Skovforening

Naturstyrelsen har sendt et udkast til vejledning til skovejere om EU’s tømmerforordning (EUTR) i høring med frist 5. januar 2016.

Skovforeningen vil nu studere udkastet indgående og sende vores bemærkninger til Naturstyrelsen.

Hør om vejledningen på skovkredsmøderne i foråret 2016

Naturstyrelsen vil deltage på Skovforeningens skovkredsmøder i foråret 2016 for at præsentere vejledningen og svare på spørgsmål.

Møderne vil være åbne for alle interesserede.

Tidligere nyheder i sagen

14. september 2015
Tømmerforordningen – vejledning på vej
Naturstyrelsen vil i efteråret sende en vejledning til den danske gennemførelse af tømmerforordningen i høring. Vejledningens primære formål bliver at fastslå hvilken del af den danske lovgivning der kan aktivere tømmerforordningen.

1. februar 2013
Åben invitation: Skovkredsmøder om nye krav ved salg af træ
EU’s tømmerforordning træder i kraft 3. marts. Derefter skal alle skovejere i EU kunne dokumentere at deres træ er lovligt fældet. Hør Naturstyrelsen forklare konsekvenserne for danske skovejere på 5 skovkredsmøder.

15. januar 2013
Nye krav til skovejere der sælger træ
Efter d. 3. marts stilles nye krav til skovejere der ønsker at afsætte træ. Det bliver nemligt ulovligt at sælge ulovligt fældet træ. Samtidig stilles en række krav om at sælger skal kunne dokumentere lovligheden. Læs mere om de nye krav her