Vejledning til skovejere om EU’s tømmerforordning

11. marts 2016
Tanja B. Olsen, Dansk Skovforening

Naturstyrelsen har netop færdiggjort deres vejledning til danske skovejere om EU’s tømmerforordning.

På fem åbne skovkredsmøder præsenterer Naturstyrelsen vejledningen og hvad kravene til et due diligence-system vil komme til at betyde for danske skovejere.

Skovforeningen vil efter møderne samle spørgsmål og svar og lægge dem på hjemmesiden.

Tidligere nyheder i sagen

9. februar 2016
Invitation: Åbne skovkredsmøder om EU's tømmerforordning
På fem åbne skovkredsmøder vil Naturstyrelsen præsentere vejledningen til skovejere om EU’s tømmerforordning og hvad kravene til et due diligence-system vil komme til at betyde for en dansk skovejer. Kom med.

18. januar 2016
Nu rulles EU’s Tømmerforordning ud for skovejerne
Skovforeningen beder Naturstyrelsen præcisere afgørende punkter i vejledningen til EU’s Tømmerforordning: Hvordan skal skovejere udvise den krævede fornødne omhu for at træet er lovligt fældet, og hvornår risikerer skovejere at blive straffet økonomisk?

19. november 2015
Et udkast til vejledning til skovejere om EU’s tømmerforordning er sendt i høring. Naturstyrelsen vil deltage på Skovforeningens skovkredsmøder i foråret 2016 for at præsentere vejledningen og svare på spørgsmål.

14. september 2015
Tømmerforordningen – vejledning på vej
Naturstyrelsen vil i efteråret sende en vejledning til den danske gennemførelse af tømmerforordningen i høring. Vejledningens primære formål bliver at fastslå hvilken del af den danske lovgivning der kan aktivere tømmerforordningen.