Spørgsmål og svar om EU’s Tømmerforordning

23. maj 2016
Karin A. Holm, Dansk Skovforening

Skovforeningen har lagt spørgsmål og svar om EU’s Tømmerforordning på medlemsafdelingen af vor hjemmeside. Læs dem og brug dem.

Senere i 2016 vil vi stille en model for en due diligence-ordning for skovejere til rådighed for Skovforeningens medlemmer.

Tidligere nyheder i sagen

27. april 2016
Danmark er længst i EU med implementering af tømmerforordningen
Danmark er det eneste land i EU som har identificeret den nationale lovgivning der skal overholdes for at træ anses for lovligt fældet. Skovforeningen håber at EU vil følge op over for de lande som stadig ikke er på plads - så alle får lige vilkår.

11. marts 2016
Naturstyrelsen har færdiggjort vejledningen til danske skovejere om EU’s tømmerforordning. Kom til de åbne skovkredsmøder og marts og april og hør nærmere om hvad det vil betyde for danske skovejere.

9. februar 2016
På fem åbne skovkredsmøder vil Naturstyrelsen præsentere vejledningen til skovejere om EU’s tømmerforordning og hvad kravene til et due diligence-system vil komme til at betyde for en dansk skovejer. Kom med.

18. januar 2016
Skovforeningen beder Naturstyrelsen præcisere afgørende punkter i vejledningen til EU’s Tømmerforordning: Hvordan skal skovejere udvise den krævede fornødne omhu for at træet er lovligt fældet, og hvornår risikerer skovejere at blive straffet økonomisk?

19. november 2015
Vejledning til skovejere om tømmerforordningen i høring
Et udkast til vejledning til skovejere om EU’s tømmerforordning er sendt i høring. Naturstyrelsen vil deltage på Skovforeningens skovkredsmøder i foråret 2016 for at præsentere vejledningen og svare på spørgsmål.

14. september 2015
Tømmerforordningen – vejledning på vej
Naturstyrelsen vil i efteråret sende en vejledning til den danske gennemførelse af tømmerforordningen i høring. Vejledningens primære formål bliver at fastslå hvilken del af den danske lovgivning der kan aktivere tømmerforordningen.

15. januar 2013
Nye krav til skovejere der sælger træ
Efter d. 3. marts stilles nye krav til skovejere der ønsker at afsætte træ. Det bliver nemligt ulovligt at sælge ulovligt fældet træ. Samtidig stilles en række krav om at sælger skal kunne dokumentere lovligheden. Læs mere om de nye krav her