Forsiden
  |  
Om os
  |  
Kontakt os
  |  
Bliv medlem
  |  
Link
  |  
Presserum
  |  
Sitemap
  |  
RSS
  |  
English

Årets vildtret blev en jægergryde på naturens steroider


18. november 2016
Emil Stenz Aardestrup, Dansk Skovforening

Jægergryden. For de fleste danskere leder navnet tankerne i retning af grisestykker og cocktailpølser, der svømmer i et lysorange hav af fløde smagt til med paprika og tomat. Nogle opskrifter kommer jægerbegrebet lidt nærmere med oksekød i en mørkere sovs tilsmagt enebær. Det er faktisk forbavsende få opskrifter, der inddrager vildt i jægergryden. Men skal den laves rigtigt, skal den nu engang laves med guld fra naturen – og gerne rigtigt meget af det.

Det er formentlig det tankesæt, Jesper Dams Hansen er gået til gryderne med, da han den 6. november skulle kæmpe mod fem andre topkokke om at lave den bedste ret med vildtkød. En fornuftig idé, der endte med at skaffe ham og Restaurant Babette i Vordingborg en guldmedalje ved Årets Vildtret 2016.


Jesper Dams Hansen vandt Årets Vildret 2016.


Fra krikand til rådyr


Ikke mindre end fem forskellige slags jagtguld lå på tallerkenerne, da den unge kok skulle præsentere sin ret foran dommerpanelet på Søholt Gods på Lolland.

Retten, der både bød på bryst fra krikand, harelår, confiteret fasanlår og indmad fra såvel vildand som rådyr, ramte ikke kun dommerne på smagsløgene. Jesper Dams Hansen fik også ros på den nostalgiske konto for sin historiefortælling og sit mod til at genoplive en jægergryde med både velsmag og humør.

Andenpladsen gik til Habbi Khaliqdad fra Borupgaards restaurant i Snekkersten, mens tredjepræmien blev høstet af Martin Bjørn Nielsen fra Gastronomisk Innovation i København.


35.000 kroner på højkant


Jesper Dams Hansen er den sjette vinder af konkurrencen Årets Vildtret, der bliver afholdt af  informationsindsatsen Bæredygtig jagt: et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund, Sektionen for Større Jordbrug i Landbrug & Fødevarer og Dansk
Skovforening.

Seks topkokke havde kvalificeret sig til finalen, hvor de skulle improvisere retter med lokale grøntsager og friskt vildtkød leveret direkte fra de danske jagtmarker. Lokale jægere havde inden konkurrencen nedlagt et bredt udvalg af vildt, der lå til parade for de godt 1.000 besøgende.

Foruden stemplet som landets bedste vildtkok vandt Jesper Dams Hansen en pengepræmie på 20.000 kroner. Nummer to og tre gik hjem med henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner i præmiepenge.
Copyright © Dansk Skovforening. Alle rettigheder forbeholdes.
Indhold og ansvarsfraskrivelse.